Name is required.
Email address is required.
Invalid email address
Answer is required.
Exceeding max length of 5KB

voltage led quickly flashes but no output

Jon Newson Sep 13, 2014 01:38AM EDT

when connecting a cable to the output of the V72 battery, the 19v led quickly flashes, then remains off and there is no output current.

Up 1 rated Down
Voltaic Support Sep 15, 2014 09:55AM EDT Home Agent

Hi Jon, I’m sorry to hear you’re having problems and we want to get your up and running as quickly as possible.

There can be a few reasons for this. Try these trouble shooting tips and see what happens:

- It’s possible that the V72 isn’t charged at all and its completely empty, in which case the LED indicator lights will go out. Try charging the battery with a wall charger or a solar panel and see what happens then.
- It’s also possible that the device you’re trying to charge isn’t suited for 19V. The USB slot for phones/tablets only runs 5V, and camera chargers typically run at 12V, so see what the appropriate voltage is for your device and switch the V72 battery to that setting.
- Finally it’s also possible that the device you’re trying to charge is fully charged, in which case no current will flow. Sometimes customers plug everything in with fully charged phones/laptops/etc, and naturally they don’t see anything charging.

I hope this helps, let us know if there is still a problem

Tony

This question has received the maximum number of answers.

helpdesk@voltaicsystems.com
http://assets2.desk.com/
false
desk
Loading
seconds ago
a minute ago
minutes ago
an hour ago
hours ago
a day ago
days ago
about
false
Invalid characters found
/customer/en/portal/articles/autocomplete?b_id=10871